Normaliseren naakt en seks. Utopia?

Gepubliceerd op 4 augustus 2021 om 09:35

Onmogelijk. Dat is de conclusie van de overgrote meerderheid van mensen die ik in de wereld ooit heb zien en horen praten over het normaliseren van naaktheid en seks in de maatschappij.
Er zouden altijd teveel mensen blijven die 'aanstoot' nemen aan een naakt lichaam. En seks? Dat blijft een privéaangelegenheid die binnenskamers achter gesloten gordijnen of in ieder geval in besloten omgevingen moet blijven plaatsvinden.
Maar waarom dan toch?

Op deze website en ook op alle andere media ben ik daar duidelijk in.
Naakt is normaal. En dat is net zo seksueel als je dat zelf kunt voelen maar niet noodzakelijk.
Wel is het een verzonnen fabeltje dat naakt aanstootgevend moet zijn. Dat hebben bepaalde mensen er zelf van gemaakt. Schaamte is geen natuurlijk menselijk maar aangeleerd gedrag.
Kinderen worden er na de geboorte mee opgevoed. "Gij zult een broek dragen."
Waarom? Omdat het zo 'heurt'... Bullshit.
En seks? Ook seks is normaal! Zonder seks geen nageslacht. Maar zonder seks ook geen lichamelijk plezier wat voor alle mensen anders is maar wel bij hun natuurlijke zelf hoort.
Elk mens wordt geboren met voor genot bestemde lichaamsdelen. Niets meer en niets minder.
Moeten we dan ook aanleren als kind dat dit 'genot' niet normaal is? Dat we dit moeten onderdrukken tot we er 'oud genoeg' voor zijn? En alleen maar mogen beleven met 'die ene ware levenspartner'? Allemaal ook weer bullshit.

Alle aangeleerde beperkingen op acceptatie en normalisatie van naakt en seks zijn geïndoctrineerd door de geldende moraal van een gemeenschap. Van een land en soms zelfs van een stad of dorp... In elke omgeving zijn wel bepaalde overheersende moralistische gewoonten van religie tot simpelweg een opgelegde cultuur waarin het 'volk' weinig te zeggen mag hebben.
Vrijwel overal ter wereld gelden beperkingen van de menselijke vrijheid.
Daarom mag vrijwel nergens in de hele wereld iedereen desgewenst naakt over straat lopen.
En seks openlijk zichtbaar voor omstanders? Ondenkbaar.
Het ene land gaat er misschien strenger mee om dan het andere maar overal is dit een absoluut taboe. Verdrietig.

Wanneer zal de mensheid beseffen dat een ideale wereld voor alle mensen een wereld zal zijn waarin iedereen elkaar respecteert? In elkaars menszijn, in elkaars gewoonten en liefhebberijen?
Of dit nu die 'strenge' religie is... Of een natuurlijke levensstijl waarin naakt vertoeven en overal seks beleven waar zin en gelegenheid vrij beleefd kunnen worden... Zolang niemand elkaar daarin wil beperken en respect voorop staat, kan het allemaal.
Juist door normalisatie van ieders eigen individuele menszijn en gewenste gedrag, ontstaat respect. En daaruit vloeiend uiteraard tevredenheid en geluk. Want niemand moet zich nog beperkt voelen in hun natuurlijke zijn.

In een respectvolle wereld bestaat geen haat. Geen afgunst, jaloezie of competitie.
Iedereen leeft... en laat leven. Geen misbruik, dwang of geweld tegen medemensen omdat... ze anders zijn en doen. Want iedereen kan anders zijn en doen.

Utopia? Ja op dit moment uiteraard wel. Ik zie geen enkele kans dat mijn beschreven ideaal binnen afzienbare tijd gerealiseerd kan worden.
Maar als nooit iemand dit zal willen en blijven nastreven dan gebeurt het ook nooit.
Dan blijven onbegrip, disrecpect, haat, misbruik, geweld en algehele frustratie bestaan.
Met hele ongelukkige bevolkingsgroepen tot gevolg. Laat dat tot je door dringen!

Hier zal ik normalisatie van naakt en seks blijven promoten. Voor iedereen in de hele wereld.
Voor jong en oud. Want naakt en seks zijn normaal, horen bij elk gezond leven.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb