Naakt = Erotisch?

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 10:26

Op deze specifiek ‘erotische’ website… ‘Erotica’ plaats ik ook regelmatig ‘gewone’ naaktfoto’s. Met name onder ‘Girls 18+’ en onder ‘Nude is normal’ (onder ‘Public’) staan foto’s van meisjes die in beginsel niets seksueels tonen. Ze zijn naakt. Punt.

De meeste van die foto’s zijn natuurlijk ‘professioneel’ gemaakt en de meisjes zijn fotomodellen.

Ze poseren met opzet naakt om hun mooie lichaam te laten zien, wat veel kijkers (vooral mannen?) mooi vinden. Maar misschien vinden die mannen het niet alleen mooi… Misschien raken ze er zelfs wel opgewonden van. Gaan ze op die foto’s masturberen…

Maar zelfs naakte meisjes op duidelijk spontane wijze gemaakt (géén fotomodellen!) kunnen voor sommige mensen opwindend zijn om naar te kijken.

 

Andersom: de meeste mensen die naturist of nudist zijn en graag naakt vertoeven doen dit niet omdat ze daar zelf opgewonden van raken. Maar de ‘exhibitionisten’ kunnen er wel geil van worden: puur door zichzelf aan anderen naakt te laten zien.

Op de pagina ‘Public’ staan veel naakte meisjes die exhibitionistisch zijn. Want veel naaktmodellen zouden dit niet durven. Zomaar midden op straat naakt lopen? Geen denken aan!

Die meisjes vinden dat echter leuk om te doen. Opwindend. Bij meisjes zie je dan het verschil niet.
Er wordt meestal niet al te veel aanstoot aan genomen.
Bij mannen zou je dan een stijve piemel kunnen zien… Daar wordt meestal wel aanstoot aan genomen.

 

Tussen ‘naakt’ en ‘naakt’ kan dus nog veel verschil zitten. Hoe het beleefd wordt door de kijkers of door de uitvoerders.

 

Erotiek is een breed gebied. Dat heb ik al duidelijk proberen te maken.
Wat voor de een erotisch is, kan voor de ander niets bijzonders zijn.

Puur naaktheid moet niet erotisch zijn. Maar het kan wel zo gezien worden.

Daarom kan je over de geplaatste foto bij ‘Nude is normal’ van dat meisje, kijkend naar de TV op de bank… naakt… ook zeggen dat dit niets met seksualiteit te maken heeft. Dat is ook zo. Er zijn toch best wel veel gezinnen in de wereld waarin mensen gewoon zonder bijbedoelingen naakt rondlopen. Zeker in huis. Niks mis mee.
Er zijn echter ook heel veel mensen waar dit niet zo ‘normaal’ is en naaktheid altijd een taboe was.
Die mensen kunnen dit als ‘seksueel’ zien. Ze vinden het niet goed of ze worden er juist opgewonden van. Zo kijkt iedereen er op een andere manier naar.

 

Jammer voor de tegenstanders… Maar naakt is natuurlijk gewoon ‘normaal’.

De foto’s op ‘Nude is normal’ zijn allemaal spontaan gemaakt, zonder bedoelingen hiermee iets seksueels uit te beelden. Niks mis mee.

En als er mensen zijn die daar wel opgewonden van raken: ook niets mis mee.
Maar die mensen moeten wel beseffen dat mensen die naakt vertoeven – in welke omstandigheden dan ook – niets met daadwerkelijke seks te maken hebben.

Je mag er alleen maar naar kijken. Aankomen niet. En ook niet seksueel intimideren.

Zo kijk ik ernaar. En zo kan iedereen daar zijn (of haar) eigen gevoelens bij hebben zonder elkaar daarmee lastig te vallen. En ook daar is dan niks mis mee.

 

‘Erotica’ bevat elke variant van erotiek. Van ‘natuurlijk’ en (per definitie) ‘onschuldig’ naakt tot de meest expliciete en harde porno. Dat kan namelijk allemaal erotiek zijn. Maar dat hoeft niet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.